juni

imorgon är det juni ???!?!?! VART TOG VÅREN VÄGEN?? haha

 

Ny design

TACK Lina för den fina designen! Visst blev den bra?
Nu känns det roligare att blogga.... åh detta triggade mig hehe =)

 

Torsdag

Hej hopp!

Idag är det torsdag.. vädret har inte varit det bästa men jag har haft fullt upp ändå ska ni veta. Sambon bytte skift idag vilket innebär att han var hemma på förmiddagen. Vi var därför ute på gården och fixade lite. Jag skördade lite rabarber och vi grävde bort vinbärsbuskarna som stod på gården. Dels för att de var så små och taniga och sen för att de stod i vägen.. Så mycket gillar jag inte vinbär så att jag behöver ha dem på gården inte hehe. Syrran fick de två största och de två minsta slängde jag.

sen blev jag bjuden på middag hos syrran, vääääldigt trevligt :)

jag har inte så mycket mer roligt att berätta idag känner jag.. idetorka? javisst

 

Kasst

Humöret har vart kasst idag. Vet ej varför :( men lättretlig och allmänt konstig. Precis som vi tjejer kan bli innan mens. Men jag får ju ingen mens så länge jag ammar (antar jag)

Aja andas ut och kom tillbaka imorgon ;)


 

Ny vecka

Nu är det måndag igen och jag tänkte köra igång med träning och sådär igen efter några dagars slappande. Jag SKA nämligen ha gått ner minst 5 kilo innan dopet (som troligen blir augusti) och små gäller det att kötta haha. Vill ju egentligen köra gi men dels rekomenderar de inte den maten när man ammar (endast fas 3 och då går man iprincip inte ner ngt) och dels vet jag inte om jag kommer stå mig på bara protein när jag ammar. Jag vill ju ge Viktor det bästa möjliga näringen så länge han ammar så...

Det bästa vire väl viktväktarna eller nå men vet inte om jag orkar räkna points ?! Är det krångligt?

Jag är iaf taggad och målmedveten och det är det viktigaste :)


 

Mors dag

Ingen har väl glömt att det är
Mors dag idag?! Så grattis till alla mammor där ute.

Jag blev också uppvaktad av mina älsklingar. Fick ett sött kort och korsordstidningar (prenumeration) vilket jag älskar :D tack och bock <3

Min mamma fick också en prenumeration av mig och syskonen. Bra present det där ;)


 

Min stora (lilla) kille

Viktor växer så det knakar... bokstavligen haha! Vart tar min bebis vägen? Det går fortare denna gången än vad det gjorde (kändes) med Kevin. Upplever ni flerbarnsmammor det också eller är det bara jag?

I alla fall.. poängen med inlägget, Viktor har börjat sova hela nätterna... Eller ja, de där med hela nätter kanske defineras olika beroende på vem du frågar haha.. FÖR MIG är hela nätter typ från 23-00 till efter 4. Viktor somnade i förrgår 22.30 och vaknade först 04.20 ungefär vilket är lääääänge och jag räknade det som att han sov hela natten för första gången. Ska kanske tilläggas att han bara äter ett bröst (haha) och somnar om direkt igen.. Därför räknar jag det absolut som hela natten.

Igår åt han sista gången kring 00-tiden och vaknade först halv 5. Då åt han också bara ett bröst och somnade sedan om till halv 9. Jag kan absolut inte klaga över Viktors sovvanor hehe.

Det roliga är att Kevin också var kring 2 månader när han började sova hela nätterna, dock åt han ju ersättning till 100 % då och Viktor ammas till 100 %. Det är roligt att se att det funkar med ammningen då det inte alls fungerade med Kevin som sagt.

Nu vaknar Viktor och det är dags att mata sen sova... vi hörs imorgon :)
natti natti

 

Grattis Loreen

(och Sverige) till vinsten i Eurovision song contest igår. Det var heeeelt magiskt att sitta här och se hur poängen (helst 12:orna ) rullade in på kontot haha. Det är ofattbart att det är 13 år sedan vi vann sist så det var verkligen på tiden kan man säga.

Ska bli spännande att se hur stort det kommer bli i Sverige nästa år :)


 

Helg

Jag har haft lite helgledigt som ni kanske har märkt. Det har varit ett underbart väder så jag har gjort annat än att sitta inne. (jag har inte haft något att blogga om heller om jag ska vara ärlig...)

Jag har spenderat helgen med mina underbara barn och sambo, i Fredags kom syrran med hennes dotter och idag har jag spenderat en stor del av dagen tillsammans med mamma och barnen. Det  har varit riktigt skön helg faktiskt.

har ni också haft skoj? :)

 

Svar på tal

Sara- du undrade om jag fått min penna än ? Jag har inte fått den ännu men räknade med att det skulle ta en vecka i alla fall. Hoppas jag får den i veckan :)


 

Heja loreen

Kom igen nu Sverige :)

Ryssland blir nog farlig asså... :/


 

Sorry

Ledsen att jag har varit så dålig på att uppdatera på senaste. Men det har varit så fint väder så jag har vart ute så mycket som möjligt med barnen :)

Hoppas ni njuter massa av solen med


 

Söt :)

Bara för att jag har världens sötaste söner :)


 

Fin dag

En solig dag som denna sr inneburit att jag inte har suttit stilla många gånger. Jag har bland annat vart in till stan med bilen, shoppat en del på dollar och vart ute i det fina vädret med barnen :)


 

Missade

Missade ju att lägga med en bild haha


 

Traktor

Ngn är ju i himmelen :)


 

Lördag

Idag är det lördag. Vi kom ner till 9 igår så det blev lite fika sen sova. Det var väl de vi hann med igår. Idag gick jag en långpromenad med Boyen och Viktor en timme ungefär.

Vi har även hunnit åkt till mormor, morfar och morbrors grav en sväng. Nu är min kusin och hennes familj här så det är fullt upp :)

Hoppas ni har det minst lika kul


 

fotograf

Lånade hem syrrans systemkamera igår och fotade lite idag. Jag är inte alls bra på att fota egentligen men det är kul :) och bilderna är ju helt obehandlade här hehe... saknar ju photoshop på denna dator :(





mina fina söner :)

 

Dalarna

Idag åker vi till min släkt i Dalarna :) har inte vart dit på över ett år så ska bli nice att komma ner även om det är för en weekend. Huset är iaf skinande rent nu så man kommer hem till ett städat hem. Tur också att man har husvakt, tack syrran :)


 

Lets deal

För någon dag sedan blev jag medlem på sidan letsdeal.se. Det är en sida som erbjuder olika erbjudanden till bra priser. Jag fastnade för denna braiga dealen. En touchpenna till min iphone för 0 kronor. Betalade endast frakten hehe. Jag hoppas jag får hem den då också men än så länge är det bra hehe!



Dealen gäller i 2 dagar till så bli medlem och beställ en sånhär ni med... eller en resa eller något annat skoj som passar er i smaken :) Det är helt gratis att bli medlem så ni vet :)


 

Barnlek

Var över till Evelina och hälsade på idag. Kevin och teodor går på samma avdelning på förskolan så de går bra för dem att leka hemma också :) sofia och tindra kom över en snabbis de med. Trevligt med lite barnlek, fika och tjejsnack.

Nu ligger vi i sängen och kollar på film. "mimin" som Kevin säger. Eller pingvin som han menar. Eller surfs up som filmen heter ;) tur att det är regnigt ute så att vi kan mysa till film och dona inne med bra samvete hehe

Vad gör ni idag? :)


 

Trädgårdsarbete

Jag är egentligen inte en sån där tjej som älskar trädgårdsarbete. Jag gillar att ha fint men hatar att plantera blommor, rensa rabatter och allt där till. Dock så är jag rastlös nuförtiden så jag har rensat alla rabatter hemma och fyllt på med ny jord.

Rensade en rabatt som var helt igenväxt. Den var det redan när vi flyttade in för 3 år sedan hehe

Det blev iaf en skaplig skillnad :)


 

Dagen

Idag har jag haft fullt upp av roligheter. Först när jag hade lämnat Kevin på förskolan så åkte jag till nattan och gick en promenad runt Jättendal med henne, sindy och syrran. Det avslutades med en lunch på grillen.

Sen vart det stressigt iväg på förskolan, hämtade Kevin och sen iväg till Bvc för föräldrargruppträff och sen väga & mäta Viktor. Han hade gått upp bra min stora kille. Han vägde nu 5640 g alltså 180 g plus på 6 dagar vilket känns bra hehe :)


 

Im in love

Olas nya singel Im in love är hur bra som helst. ÄÄÄÄlskar att ha den högt i hörlurarna när man går en promenad.


 

2 månader

Igår blev ju Viktor 2 månader :) min stoora kille


 

Mycket hår går i arv

När Kevin kom tyckte jag att han hade jättemycket hår. När Viktor kom hade Kevin helt plötsligt lite hår i jämförelse med Viktors kaluffs. Nu hittade jag precis min gamla "mina-första-år-bok" och fick se min frisyr haha. Det går nog i arv :)

Kevin med pappa Fredde, Viktor med mig och jag längst ner hehe


 

E dä?



Kevin och jag rensade ogräs mellan stenplattorna på baksidan och vi råkade nog väcka en daggmask för det kom en stor daggmask krypandes längs stenplattorna. Kevin utbrast genast "e dä??" vilket betyder vad är det? Han tyckte dock den var äcklig haha för sen sa han genast blääää haha gounge :)


 

Ute

Ute i det fina vädret :)


 

Red

Red minna idag igen :) and I love it


 

Fredagsmys

Såhär har jag fredagsmys. Fruktsallad (jordgubbar, banan, äpple och vindruva) och en proteindrink (mjölk, banan, is, proteinpulver och granatäpple) :)


 

Lås är inte alltid bra

Kevin har lärt sig att öppna och stänga dörrar helt själv nu och idag medan jag satt och rensa datorn så hör jag Kevin ropa "mamma". Jag ropar tillbaka att han ska komma ut men då tar han i handtaget och ropar mamma igen. Jag förstår då att han låst in sig själv på toaletten.

Paniken i mig infaller sig och jag ber honom att vrida på nyckeln. Han gör det men åt fel håll så det hjälper inte. Jag hämtar en kniv och ringer till syrran i panik haha. "vad ska jag göööööra?!" där inne stod Kevin och ropa mamma och hade lite panik han med. Jag bad honom att vrida på nyckeln igen och denna gången fick han upp låset och jag kunde öppna. Där stod han och flinade. Haha jävla busunge!

Nu är nyckeln borta kan jag säga haha. Det får inte hända igen!


 

God morgon

God morgon på er kära läsare. Idag är det fredag vilket innebär att jag ska städa (gör det varje fredag) och sen eventuellt rida ikväll om det slutar att regna. Jag hoppas jag kan göra det i alla fall. Bäst att passa på medan man har en häst att rida OCH för att inte tala om hur bra träning det är hehe. Kvällen avslutas med det traditionella fredagsmyset med familjen.


Här hemma har vi än så länge tagit det lugnt. Gick i sovkläder länge, käkade frukost i lugn och ro och nu medan Viktor sover kollar jag och Kevin på film i sängen. Snacka om skönt slapp :)


 

Lets Dance


det är ju även lets dance nu och jag tror och hoppas att Anton Hysen vinner hela skiten. Han dansar ju så bra och sen är han ögongodis också ;)

 

Hemma hos mig

 

 

En sommarklänning (som nu dessutom finns för halva priset..morr)

och ett par nya baggyjeans i mindre storlek :D


 

tv 3 dokumentär

Tittar på tv3 dokumentären som idag handlar om unga mammor. Jag har alltid facinerats av unga mammor och älskar unga mammor som sänds på femman också. Jag har inget emot att folk skaffar barn i tidig ålder (för det finns ingen garanti att man tar bättre hand om barnet när man är äldre heller) men det som oftast är med unga föräldrar är att de är ensamma mammor.. Oftast för att pappan inte är redo för att bli pappa i ung ålder. Ingen av dessa mammor i dokumentären är tillsammans med pappan och sällan i serien på femman också. Men de har väl sådanna fall för att skapa intresse hos tittarna.. men jag skulle gärna vilja se lite "fall" där mamman faktiskt är tillsammans med pappan också för jag är övertygad om att det även finns sådanna fall.

jag gjorde abort när jag var 18 år gammal för att kunna göra klart gymnasiet. Han/hon hade kommit i februari 2006 vilket var mitt sista år på gymnasiet och jag hade min 3 månaders praktik då... det vill säga att det hade vart omöjligt för mig att praktisera med ett barn eller tagit in praktiken tidigare eftersom jag hade 100 procent studier. Om jag ångrar det? Varje dag! Det smärtar mer nu när man vet vad man "missat" men samtidigt är jag glad över att jag gick klart gymnasiet och fick slutbetyg. Dessutom är det kanske bra att vi väntade med att skaffa barn tills nu när vi har vart tillsammans längre, ett hus och stabil ekonomi. Det är trots allt tre viktiga byggstenar :)







 

Jag älskar att vara 2barnsmamma :)

<3


 

Kevins nya sovtider

Kevin har fått för sig att inte sova middag längre. Mig gör det ingenting. Vill han inte sova så behöver han inte. I förrgår somnade han vid halv 6 och fick sova 30 min innan vi väckte honom. Igår sov han inte heller middag och somnade halv 6 igen. Jag trodde att han skulle vakna vid 8 men han sov till 8 imorse. Idag har jag såklart försökt lägga han efter lunch men han är vaken än så nu blir det att hålla han vaken till 7 ikväll så sover han nog för natten sen. Får se hur det artar sig hehe

Ni med barn, när slutade era barn att sova middag ?


 

Bvc

Idag var det dags för viktor att vägas och mätas igen. Jag gissade på minst 5,2 kg och 60 lång. Han var 60 lång och vägde 5460. Han har alltså växt 8 cm och gått upp ganska precis 2 kg på 8 veckor :) det går fort hehe. Min stora kille!

Fick även tid för vaccination idag. Alltså han ska redan få sin första vaccination snart. Jag födde ju honom nyss? Gaah stoppa tiden !!


 

Bilder sen igår

Fotade barnen en massa med syrrans systemkamera (jag bara måste köpa en kamera jag med !!)



 

Mina söta söner :)


 

Veckans planer

Jag är ganska rastlös av mig och har nuförtiden ganska svårt att bara sitta still och kolla på tv exempelvis. Måste försöka tagga ner lite haha. Jag försöker alltid träna, städa eller rensa ngn låda eller skåp. Vad hände med att bara ligga i soffan?

Veckans to-do list ser ut såhär:

Onsdag- träna, öppet hus på förskolan
Torsdag- träna, bvc med viktor
Fredag- träna,
Lördag: ska försöka hinna med att träna
Söndag: träna, rida

Kul :)


 

Mys hemma

Idag fick jag sovmorgon och fredde åkte iväg tidigare på jobbet. Jag passar på att mysa med barnen innan vi ska gå promenad i solen :)


 

Återbesök hos barnmorskan

Idag har det gått 8 veckor sen viktor kom och jag hade återbesök hos barnmorskan. Jag hade verkligen en kanonbra barnmorska och jag är lite ledsen över att jag inte kommer träffa henne mer just nu. Blir jag gravid igen så vill jag absolut ha henne igen :) hoppas hon jobbar kvar bara haha

I alla fall fick jag ta blodtryck och väga mig. Båda resultaten gladde mig faktiskt. Jag vägde mindre än inskrivningsvikten (vilket jag visste) och så var blodtrycket bra igen. Trots att jag inte hann Vila ngt innan. Det var skönt att veta :)


 

Big Brother

Ikväll är det söndag vilket innebär Big Brother live. Jag har inte sett varje avsnitt denna gång men jag har försökt hängt med ändå. Personligen tycker jag att denna säsongen är mycket sämre än förra. De är så jävla barnsliga denna säsong (vissa av dem) och det är mobbing och de går bakom ryggen på varandra hit och dit. Det var inte alls så förra gången tycker jag.

Min favorit var från början Annica men jag har nog ändrat mig till camilla istället. Tycker att Annica har börjat spela fulspel och vänder kappan efter vinden lite vilket stör mig. PLUS att hon är ihop med puckot Marcelo. Han förtjänar inte alls henne så jävla stygg som han är.. men men det skulle inte göra mig någon om hon vann. Lars är också en favorit men han spelar också lite fulspel hehe. Jag som inte kollar liven vet inte heller om tvn vinklat hur de är eller om de är så dem är.

ikväll är det i alla fall tre tjejer som  är nominerade. Helst ser jag att Jennifer åker ut. Är så less på att höra henne klaga, höra henne säga "ärligt talat" och kasta saker runt omkring sig haha... men det är nog hanna j som åker... bara det inte är camilla =)

 

Rastlös och småprat

Jag är verkligen rastlös idag. Jag har en lång to-do-list som jag vill göra idag men jag kan inte beta av någonting så länge jag är ensam hemma med Viktor. En del saker krävs att Fredde är med. Jag hoppas bara att jag hinner med lite av sakerna idag i alla fall... Jag hatar att vänta med saker som jag kan göra nu hehe

Hoppas ni har en bra söndag :)

 

Rida

Jag ska äntligen rida igen :) har inte ridit sen jag sålde docka i december 2010 så det är ju ett tag sedan. Men rida är som att cykla. Man kommer snabbt in i det igen :)

Hoppas bara det går bra och att det inte börjar regna (jojjomensan, det börjar komma lite moln). Ciaoo


 

Promenad

Och även idag tränas det


 

Utmaning


1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

För 10 år sedan var jag 15 år och gick i 8:an :) jag pluggade, red för fullt och hade kul med kompisar.


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

För ett år sedan var jag hemma med kevin samtidigt som jag pluggade för fullt. Det var väl inte så mkt mer som hände


3) FEM SNACKS DU GILLAR
Nötter
Gurka (haha)
Lösgodis
Choklad
Popcorn

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

Det är många låtar det. Typ alla som går på radion men kan ju nämna några:

Rain
Bä bä vita lamm (haha)
Amazing
Hit me baby one more time
Umbrella

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
Betala av lånen
Donera pengar till familjen
Spara till sönerna
Köpa en häst
Köpa annat hus med stall och skog

6) FEM DÅLIGA VANOR:
Svär mycket (utan att "svära")
Glömsk
Städar för mycket
Envis
Dåligt tålamod ibland


7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

Rita/måla
Inreda
Pussa barnen
Rida
Sjunga

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

Haremsbyxor
Midjekorta toppar
Catsuit (så länge jag är såhär stor)
Platåskor
70-tals jeans

9) FEM FAVORITLEKSAKER:

Iphonen
Min rosa dator
Häst (?)
Korsordstidningen
Pennor

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:

De som vill ?!! :)


 

Lördag

Idag är det lördag. Nästan lika trist väder som igår också. Dock regnar det inte lika mycket (inget alls just nu) och jag är rastlös som sjutton. Vill ut och springa faktiskt haha. Dock har jag inga bra skor för det så det får vänta. Tror iaf jag ska ta en promenad iaf när kevin somnat. Eller städa? Ja ni märker ju att det kryper i mig haha


 

Fredagsmys?

Detta gör jag en fredag kväll. Fredagsmys? Ja varför inte? ;)

5 km på 15 min. Har inte tappat så mkt kondis ändå höhö


 

Tatueringsdrömmar

Jag har sedan 2 år en tatuering på underarmen. (sneakpeak på bilden) Jag hade bestämt sedan länge att jag skulle göra den tatueringen och vart. Dock blev den lite större än tänkt men nu har jag vant mig hehe.

Nu vill jag självklart göra en till. Denna gången pojkarnas namn. Har inte riktigt bestämt mig vart den passar bäst. Vill egentligen ha deras handavtryck också och då bör det finnas plats. Tror att axeln blir snyggast.

Men att välja stil ?! Det finns ju bokstavligt talat hundratals om inte tusentals olika stilar. Det gäller att verkligen vara säker haha.


 

Bra nattkräm

För ett tag sedan fick jag lite Apoliva-produkter av svärmor. Jag har nu använt de ett tag och jag totalt älskar Apolivas nattkräm. Den luktar gott (vilket är superviktigt enligt mig) och den gör huden babylen verkligen. Den är dessutom inte så dyr heller.

75 kronor på apoteket.






Bild lånad av apoteket.se

 

Mors dag

Den 27 maj är det mors dag och självklart har jag redan valt och köpt present till min mamma. Det är något som hon vill ha så jag hoppas att hon blir glad.


Ni kommer väl ihåg att fira eran mamma? :)






(och Fredde... jag önskar mig korsordstidningar....*host* )

 

25 % rabatt på H&M

H&M har just nu 25 % rabatt på den dyraste varan.


Jag fyndade precis denna klänning för rabatten. Istället för 149 kronor kostade den mig 111 kronor :)

Ange koden 9800 och fynda ni också !





















 

Proteindrink

Jag har börjat göra proteindrinkar. Nyttigt och gott :)

I denna är det mjölk, banan och jordgubb och självklart proteinpulver :)


 

Barn gör som du gör

Jag satt och fila fötterna. Då tyckte kevin att hans fötter också skulle filas. Haha gullunge!


 

Dagens

Viktor har idag på sig en body från newbie och byxor från lindex :)


 

Vikten

Det hade som tur var gått bra för kevin sen på förskolan. Han hade vart ledsen till och från men i stora hela hade han vart "sig själv". Vilket är skönt att höra :) även om jag vet att de alltid lugnar ner sig när föräldern gått är det annorlunda att vara förälder i den situationen.

Det var inte det jag tänkte skriva om nu utan om min vikt. Jag gick upp ca 16 kilo med viktor men jag gick ner det och lite till på 4 veckor ungefär vilket kändes otroligt skönt. Just nu väger jag alltså mindre än innan graviditeten. Dock har jag ca 7 kilo kvar till målvikten och 12 kilo till drömvikten. Det låter kanske inte mycket men jag har jättesvårt att gå ner i vikt vilket är superjobbigt då jag inte har något tålamod heller haha.

Jag har i alla fall bestämt mig nu för att ge allt och jag ska nå målet-n detta år. Helst innan sommaren är över men eftersom jag ammar så läre jag ta det lugnt så inte mjölken sinar hehe. Det fungerar så bra med ammningen så jag vill fortsätta :)

Planen nu är i alla fall att tänka på vad jag äter , utnyttja mycket vardagsmotion och träna 3-4 gånger i veckan. Träningen då blir ridning (ska börja nu i helgen ) , jogga, cykling och yoga. Variation är viktigt för att inte tröttna men det blir även det bäst resultatet då jag tränar hela kroppen på det sättet :)

Jag har laddat för detta nu i 10 månader så nu j-vlar haha.


 

Ont i mammahjärtat

Det gör ont i mammahjärtat när kevin gråter och ropar mamma när man lämnar på förskolan (måste bli bättre på att säga förskola och inte dagis haha). Det har gått så bra förr men sen viktor kom är det katastrof. I skolning all over again. Men det är väl bara naturligt kan jag tro. Men naturligt eller inte så gör det lika ont när man lämnar honom ...


 

Cooling

Snygg jacka va? :) från kappahl :)


 

Måla

Kevin gillar att måla :)


 

Helgen

Helgen har varit väldigt lugn! Vi har haft fredagsmys, kollat på film, grillat, städat ute på gården, rivit en vägg i garaget så det blev större och sen har vi grillat hos kompisar :)

Idag har vi vart ute hela dagen och det ska vi fortsätta med :) ha en fortsatt trevlig 1 maj :)


Min profilbild

Jag är en 25-årig 2-barnsmor (till Kevin född juli 2010 & Viktor född mars 2012) som för tillfället är mammaledig. Annars är jag utbildad förskollärare som gillar att teckna, inreda mitt hem och vara med nära och kära. I denna bloggen skriver jag om allt från inredning i hemmet, till mammabestyr till tips och tankar om det mesta. Ola är en kille som sjunger nedrans bra och har en plats i mitt hjärta så jag försöker åka på spelningar när jag kan. Han kan råkas nämnas här i bloggen titt som tätt. Fråga gärna om det är något ni undrar. :) kontakta mig på [email protected]

Läs mer om mig

RSS 2.0