Städdag

Förra rubriken var "fullt upp" vilket skulle passa bättre in idag. Har inte haft en lugn stund haha.

Började dagen med en morgonpromenad och sen blev det 3 timmars röjning ute i garaget och förrådet. Efter det fick vi besök av pappa och lena. Väldigt trevligt måste jag säga. Vi åkte sedan en sväng till svärmor och svärfar och en snabbis till svägerskan också. Fullt upp haha.

Här sitter jag i sängen med två sovande killar och en liten på väg in i drömmarnas land, i famnen. Livet är underbart :)

Bilden är på kevin när han sov middag idag. Man kan somna på alla möjliga sätt (och platser) haha.


 

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp. Sen har jag inte haft ngt intressant att skriva heller (inte för att detta hamnar i kategorin intressant heller men det var en annan sak...)

Har städat (som jag gör på fredagar)
Har varit ut på en promenad med familjen
Har myst med mina grabbar hela tiden
Mejlat viktiga mejl !

Kvar av dagen är att fixa middag och ha fredagsmys :)


 

Nyklippt

Var över en sväng till mamma för att hälsa på och klippa håret på kevin. Jag har aldrig klippt någon och tänker inte börja experimentera på mina barn haha. Kevin satt i alla fall väldigt snällt och kortklippt blev han :)

Skönt för honom då han slipper svettas lika mycket när han sover.


 

Bvc

Idag var det dags för bvc för vägning/ mätning + läkarundersökning för viktor. Det gick väldigt bra. Han blev "godkänd" ;) och han vägde nu 4930 g och var 58,4 cm lång. Huvudomfånget låg på 39.

Han bara växer och blir stor min gofis :) skönt att det fungerar så bra med amningen tycker jag då det inte alls fungerade med kevin.


 

Big brother

Kl är 22 och det innebär big brother. Brukar aldrig orka kolla på programmet då utan kollar på det sen i programbibloteket istället. Men idag är båda sönerna vakna vilket innebär att jag kan titta :)


 

Månadens pina

Det värsta varje månad (förutom mensen haha) måste väl ändå vara att betala räkningar. Se sina kära pengar flyga iväg.. eller i alla fall försvinna från kontot. Dock är pinan för denna månad klar och det innebär att man kan andas ut till nästa månad :P

Nu ska jag sätta in de betalda räkningarna i pärmen (jojjomen det är ordning på mig ) och sen ska jag nog ta och busa lite med äldsta sonen medan Viktor fortfarande sover..

tjing på er så länge :)

 

Mkt

Igår var det en jobbig dag. Telefonen fungerade inte, kevin var extra mammig och viktor var vaken från 1-10 vilket betyder att jag knappt hann gå på toa. Somnade direkt efter pojkarna och fick sovmorgon idag :)

Idag hoppade min telefon igång igen. Fick helt plötsligt 14 sms och det gick att ringa mig igen. Wihoo säger jag bara :)

Teknik... Suck haha


 

Fel på telefonen

Igår vart det inte mycket uppdatering här inte. Mestadels för att viktor hade magknip hela dagen. Han sov totalt 2 timmar på hela dagen vilket är lite för att vara han. Testade massage hela dagen men det fungerade inte. Till slut slocknade han av utmattning vid 22. Dock fick han bajsa inatt så idag är han lugnet själv. Hatar när de ska ha ont.

Igår började även min telefon att krångla. Jag kunde skicka sms och ringa men det ringde inte på hela dagen i min telefon plus att ingen svarade på smsen. Jag blev lite brydd och fick snabbt veta att det inte gick fram sms eller gick att ringa mig. Talade med halebops kundtjänst och de sa att det var fel på telefon eller simkortet.

Testade idag därför att sätta i mitt kort i freddes telefon men det gick fortfarande inte att ringa mig så det är därmed fel på mitt simkort. YES!!! Det innebär att det blir gratis för mig haha. Hade vart dyrare att laga telefonen ;)

Det är inte bara med teknik inte! Men nu kommer jag få ett nytt simkort inom kort och det går alltså inte att nå mig än via telefonen på ett tag. Men snart så ;)


 

Planer

Idag är det måndag vilket innebär att kevin är på förskolan. Jag och viktor är hemma och tar det lugnt än så länge. Dagens planer är

* träna yoga
* städa
* ringa viktigt samtal
* långpromenad om det inte regnar

Hoppas att hinna med det. Sambon jobbar eftermiddag så något måste man hitta på för att hålla tempot uppe hehe


 

Lugn dag

Idag har det varit en väldigt lugn söndag. Började morgonen med en promenad och sen drog vi iväg till sundsvall en sväng.

Har även hunnit med att städa bilen helt och hållet, hälsat på min moster och syrran & hennes familj :)

Nu sover mina söner och jag ska gå en kvällspromenad sen efter big brother :)


 

Söndagskul

Detta roar jag mig med medan det är lugnt :)


 

Äntligen

Ikväll blir det filmkväll :) älskar dessa filmer och mina favoriter är städerskorna johanna och agneta :)

Vilka är era favoriter?


 

Matförgiftning

Imorse vaknade jag vid 6 och var pigg och anade snabbt att ngt var fel när viktor fortfarande sov. Jag var tvungen att springa på toaletten och kräkas. Jag hade visst fått matförgiftning. Vid 10 efter en dusch blev jag bättre och har vart bra sen dess. Dock är jag lite "bakis". Lite hängig och slö. Men det får man vara på helgen ;)


 

En ide?

Jag har länge velat "gilla" blogginlägg. Ibland orkar man inte kommentera inlägg men vill ändå visa författaren att man läst och håller med liksom. En gillaknapp hade vart så enkelt :) håller ni med?


 

Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp. Började med att josefin, sofia och hennes dotter tindra kom på besök. Trevligt eftersom det är sällan vi ses numer då båda jobbar för fullt. Vid 12 kom syrran och lämnade andrea då jag skulle passa henne medan sis var hos tandläkaren "och tog bort lite tandtroll". Det gick jättebra att ha 3 barn hemma själv. (bra träning!) haha.

Sen har det vart handling, matlagning och fredagsmys. Nu blir det att lägga sönerna sen fortsätta kolla på tv :)


Trevlig fredag på er!


 

Luktar guld

Tycker att det luktar guld för brynäs ikväll ;)


 

Skola in igen?

Idag var det dags för kevin att vara på dagis igen. (Var ju hemma i tisdags för vi hade haft en jobbig natt...) jag skulle stanna ett tag för att det skulle gå bättre för honom att va kvar där själv då han grät som attan och var allmänt ledsen i måndags när jag lämnade honom. Han har inte vart mycket alls på dagis sen viktor kom. Han har vart sjuk och sen var han hemma med oss de där 10 pappadagarna. Nu är det som att skola om honom all over again.

Idag stannade jag hela tiden och vi gick hem till lunchen. Det gick bra men han var väldigt mammig. Det gör ont i mammahjärtat när han gråter efter mig. Speciellt när jag är hemma liksom men jag vet också hur kul han tycker att det är där på dagis och hur mycket han lär sig av alla andra barn och pedagoger. Jag hoppas att det ordnar upp sig innan sommarledigheten.

Någon mer som haft/har detta problem?


 

Baka

Jg vill baka.... Men borde inte! Typiskt!


 

Ibland önskar man att man var två!

Även om jag tycker att jag sköter detta nya livet med två barn samtidigt som jag sköter huset, träning och en hund också, finns det tillfällen då jag skulle behöva vara två stycken.

Exempelvis när man vill sova och viktor vill vara vaken, när kevin bajsat ner sig totalt och viktor ligger i vagnen och storgråter eller när man måste stressa iväg till förskolan på morgonen.

Det finns som sagt tillfällen då man önskar att man vore två !

Ngn som känner igen sig? :)


 

Sömnlösa nätter

Jag kommer aldrig tycka att det är roligt, lätt eller särskilt trevligt att inte få sova på nätterna. Viktor har fram tills nu den senaste veckan vaknat för mat, ätit och somnat om igen vilket har varit som en dröm. Nu har han flera nätter i rad vaknat, ätit och vart vaken till nästa måltid iprincip. Det är väldigt påfrestande att kliva upp och behöva vara vaken flera timmar i sträck. Speciellt när man försöker få en viktor att somna och dessutom ser fredde och kevin sova sådär skönt.

Viktor är dessutom lite lurig. När man tror att han somnat i famnen så lägger man ner honom i vagnen så vips är han klarvaken. Då är det bara att börja om från början. Helst ska jah ha hunnit lägga mig under täcket själv och släckt lampan också haha.

Nä jag ska inte sticka under stolen med att jag längtar tills att han fått in natt-och-dag- rutinerna ;)

Nu verkar det som om viktor somnar här i min famn så jag ska väl avsluta detta nattliga inlägg. Hoppas ni kan sova i alla fall :) natti


 

Äntligen träning

Jag fick klartecken från barnmorskan igår att jag fick börja träna igen. Det har jag saknat även om promenader är trevligt det med. Men jag har verkligen saknat att cykla, träna yoga och allt annat jag skippade under graviditeten.

Idag cyklade jag för första gången på flera månader och jag började lugnt med 4 km. Vill kunna gå imorgon ;)

Nu gjorde ju brynäs 2-1 hejja hejja ;)


 

Brynäs vinner ikväll?!!

Ikväll är det dags för en till finalmatch mellan brynäs och skellefteå. Brynäs leder matcherna med 3-1 och hoppas att de tar sin sista ledning ikväll och vinner sm guld :)

Hejja hrjja brynäs :)


 

Trodde det var vår?

Jag trodde som sagt att det var vår nu. Här har man krattat och gjort vårfint ute och har bytt till sommartassar på bilen och vad händer? Det snöar som om det vore december. Suck! Visst det brukar alltid komma lite snö men inte såhär mycket när all snö var borta innan. Hoppas det försvinner fort!

Idag är kevin hemma från dagis då viktor var vaken från 4-7 inatt/morse och mitt i allt vaknade även kevin. Båda somnade dock om. Även jag och 08.10 vaknade jag och jag kände att jag inte orkade stressa med båda pojkarna och mig för att vara på dagis halv 9. Men kevin klagar inte för att vara hemma med oss och inte jag heller :)


 

Egentid med lillebror

Idag är kevin på dagis och sambon jobbar vilket innebär att jag är ensam hemma med viktor. Det är alldeles tyst hemma då viktor bara sover hehe. Ska snart träna lite tänkte jag innan det blir dags att hämta storebror på dagis :)


 

Körkort 2 år

Glömde skriva igår att mitt körkort fyllde 2 år igår vilket innebär att prövotiden är borta ;) skönt!

När jag tog det 2010 var jag gravid i v 25 med kevin. Nu har man två barn. Helt sjukt! Haha. Trodde jag aldrig när jag satt där på körskolan :p


 

Gjort fint ute

Hela familjen har varit ute hela förmiddagen och pysslat lite på gården. Vi bar in ved till vedboden och sen krattade jag hela kullen och hundgården. Skönt att få bort all löv, barr och för att inte tala om alla kvistar sen stormen i julas. Nu är det rent och snyggt ute och jag har fått motion. Win-win kan man säga ;).

Nu ska jag försöka få kevin att sova middag. Han är ganska trött efter att ha hjälpt mig ute hehe.


 

Presenter

Idag fick vi finbesök av nathalie, fredrik, deras 4 månader gamla dotter sindy och emil. Med sig hade de fina presenter till mina pojkar :)

Viktor fick ett fint set med tröja och byxor och kevin fick en bok med sina älskade bilar med bäjan och bitten (bärgarn och blixten :) tusen tack för det!


 

Sovmorgon

Idag fick jag sovmorgon. Det var riktigt skönt faktiskt. Viktor vaknade lite före 3 inatt och vid 4 orkade jag inte vara vaken längre så fredde fick ta över. Sen somnade jag om och vaknade vid 7 när han ville ha mat. Sen somnade jag om än en gång. Det skulle inte vara några problem att sova några timmar till men då blir man väl bara mer trött. Lika bra att gå upp och äta frukost.

Men sovmorgonen var verkligen ett lyx.


 

Grillat

Ikväll blir det allt annat än tacos hemma i familjen. Det blir grillat :) mm så gott. Sen blir det en påse godis och tv med sönerna och sambon.

Trevlig fredag hörrni!


 

Ute

Vi har varit ute en stund idag och lekt jag och pojkarna. Eller jag och Kevin rättare sagt. Viktor sov ju hela tiden hehe. När kevin sover middag ska jag städa undan lite här hemma. Dammsuga och plocka undan. Jag har kommit på att fredagar är städdag här hemma. Skönt att ha fint till helgen liksom.

Fredag innebär fredagsmys också. Skönt att ha hela familjen samlad. Har ni fredagsmys? Hur har ni det? Tacos och chips? Tell me :)


 

Morgonmys

Pojkarna vaknade för ca en timme sen och vi ligger kvar i sängen ett tag. Älskar att inte måsta skynda sig på morgonen. Idag lyser solen så vi ska givetvis ut och leka en stund efter frukost. Ha en bra dag så hörs vi lite senare


 

Blogg.se -appen!

Testar för första gången blogg.se's egna app för iphone och den fungerar utmärkt. Perfekt att man kan blogga med bilder. Ett stort plus är att man kan ta kort med kameran direkt vilket kommer underlätta otroligt eftersom jag inte har så mycket tid till att sitta vid datorn. Men att blogga vid telefonen tar bara några sekunder så nu kan ni räkna med att det blir mycket uppdateringar!

Bilden tog jag nu med kameran på telefon för att testa hehe


 

Bvc-besök

Idag var det dags för ett besök på bvc för Viktor. Det gick väldigt bra trots att jag var själv med två barn. Kevin följde snällt med in på rummet när vi vägde och mätte Viktor och han följde snällt med hem sen. Annars är det väldigt roligt att vara där när det finns så mycket roliga leksaker.

Viktor hade iaf gått upp både bra i vikt och vuxit bra på längden vilket känns bra. Han vägde 4230 g och var 56.1 cm lång. Mammas storkille!


 

Viktor 1 månad

Idag den 12 april blir Viktor 1 månad gammal. Vart tar tiden vägen? Jag märker redan hur snabbt han växer och jag trodde verkligen att jag skulle vara mer förberedd andra barnet men icke! Blir lika förvånad varje gång haha.

Söta lilla Viktor



 

Välkommen

Hejsan hoppsan! Här är då min nya blogg!

Jag bloggade ju i flera år på min gamla blogg och har haft uppehåll ett tag men jag känner nu att jag saknar bloggandet och startade därför en helt ny blogg för att få en nystart.

Vem är då jag?

Jag heter Madeilene, är 25 år gammal och bor i ett stort hur tillsammans med min sambo, våra två söner Kevin, som är 2 år nu i sommar och Viktor, som är 1 månad gammal imorgon. Vi har även en hund och tre katter. Jag är utbildad förskollärare men är för tillfället hemma och är mammaledig. Förutom barnen är mitt intresse hästar, musik, kläder, inredning och vara kreativ med scrapbooking och teckning.

Vad kommer jag blogga om?

Jag kommer blogga om det mesta som rör min vardag. Det vill säga allt från barnmat och lek till mode och inredning. Hoppas att jag inte kommer vara allt för enformig ;)

hoppas ni är med mig :)
ciaoo

ps.. ny design kommer inom kort :)

Min profilbild

Jag är en 25-årig 2-barnsmor (till Kevin född juli 2010 & Viktor född mars 2012) som för tillfället är mammaledig. Annars är jag utbildad förskollärare som gillar att teckna, inreda mitt hem och vara med nära och kära. I denna bloggen skriver jag om allt från inredning i hemmet, till mammabestyr till tips och tankar om det mesta. Ola är en kille som sjunger nedrans bra och har en plats i mitt hjärta så jag försöker åka på spelningar när jag kan. Han kan råkas nämnas här i bloggen titt som tätt. Fråga gärna om det är något ni undrar. :) kontakta mig på [email protected]

Läs mer om mig

RSS 2.0