Nya bloggen

Jag har ju alltid bloggat från blogg.se-appen men sedan den slutade att fungera så har det inte blivit att jag bloggat heller. Har inte haft tid att starta datorn om man säger så men nu så tror jag att jag ska skärpa mig även på den fronten ;) hoppas också att de får till appen snart så att man kan blogga från telefonen också. Det var ju så smidigt..

i alla fall är min blogg på den "nya" portalen nu. Det blev snyggt och modernt själva designen. Jag gillar den. Får se vad jag tycker när jag kommit in i den men jag tror nog den är bra.. om man nu kan lägga in bilder utan krångel och så vidare ;)


(och nej jag kunde inte ladda upp bild... )

 

Målning

Idag har jag fixat med MASSOR! Köpt present till krvins fröknar på förskolan, så fin att jag ångrar att jag inte köpte lika åt mig själv haha. Men jag hinner ;) sen har jag målat klart i pojkarnas rum. Nu gäller det bara att skruva upp gardinstången och hyllorna igen och sen dammsuga och ställa tillbaka leksakerna :)

Jag har även tvättat som aldrig förr. Tvättmaskinen har gått hela dagen lång haha. Mestadels för att täckena inte fick plats båda i samtidigt. Så nu har man nytvättade täcken och nybäddat. Fatta va skönt jag kommer sova inatt ;)

Nu har vikor somnat så jag ska göra klart i barnrummet. Före och efterbilder kommer sen ikväll :)


 

Proteindrink

Efter att ha varit hos mamma hela dagen så målade jag sista väggen i pojkarnas rum. Måste målas en gång till så kag gör det imorgon. Sen är det klart att inredas igen. Ska bli skönt då jag hatar att det är så rörigt hehe. Plus att kevin vill nog leka i sitt rum igen :D

Efter målningen tränade jag lite och nu avnjuter jag en god proteinsmoothie fylld med massa gott :)

1 dl lättfil
5 jordgubbar
1 banan
1 dl loka päron
Proteinpulver

Som sagt massa innehåll men ack så gott :) och endast typ 1-2 poäng haha.


 

Rättning

Maddeflower på frågefeud med :)


 

Följ mig

Följ mig gärna på
* instagram - madde_flower

Spela gärna med mig på:
* wordfeud- "madde_flower"
* frågefeud- "madde_flower"
* drawsomething- "maddeflower" :)


 

Viktväktarna

Idag var det precis en vecka sen jag började med viktväktarna. De lustiga är att jag alltid har sagt att jag ALDRIG ska börja med det. Räkna points och skit. Men nu sitter man här med medlemskap och räknar points. Men det är dock mkt enklare än vad jag trodde och tack vare att jag ammar så får jag äta så mycket poäng så jag orkar inte ens äta upp alla poäng varje dag. Får väl se om det hjälper eller stjälper mig i längden.

I allafall så gick jag ner 1 kg och 13 cm fördelat på arm, midja, stuss och lår. Mest nöjd är jag över centimetrarna eftersom det är det som märks först ;)

Jag är i allafall taggad till att fortsätta. Jag ska nå mina mål. Minst minus 5 kg till slutet på augusti. Sen minus 10 innan jul :). Jag hoppas verkligen att det går. Men det är typ 1 kg i månaden så de borde gå!


 

Nu var det klippt

Var till min frisörskompis zimone idag för att klippa mig lite. Det var inte så länge sen jag gick men skönt att få håret igenomklippt och stylat :) jag blev lika nöjd som alltid :)


 

Snabbt inlägg

Det blir ett snabbt inlägg. Ligger i sängen och ska sova nu. Har gjort mycket idag , hunnit måla mer i pojkarnas rum, en promenad och småfix hemma.

Imorgon väntar förskolan för kevin och jag ska till zimone och bli fin i håret :)

Natti natti


 

Lördag

Idag hade jag en massa planer. Grilla med syster och hennes familj, måla lite i pojkarnas rum, städa i huset, slå in paket, gå en promenad, gratta sofia. Jag har inte gått en promenad än och inte hunnit gratta sofia heller. Jag kommer dock hinna med en promenad ikväll om det slutar regna och grillning blir det snart ;)

Kevin är glad över att få leka i tvrummet med många leksaker medan det är förbjudet område i deras rum ;)


 

Perfect stranger

Jag såg precis klart en bra film. Perfect stranger med halle berry och bruce willis. Den är från 2007 men jag har inte sett den förr. Jag kan verkligen rekomendera den om man gillar thrillers med en twist ;)


 

Kevins önskellista

Detta vill /behöver Kevin ha och det mesta kommer vi köpa om han inte fått det under sitt kalas :)

 

* En rutchkana

* En gungställning

* En sparkcykel (han testade Teddes igår och han älskade den...)

* En hjälm

* En cykel så att man kan ha hjälmen ;)

* sandaler (strl 25)

* solglasögon

* kläder är alltid välkommet (strl 92 men han kan även ha 86 än)

* Han vill ha ALLT som finns med Bilar (Bärgarn & Blixten)

* Försöker få tag på en Buzzlightyear docka men hittar ingen någonstans :/ Även en woody går bra.

* Filmer (alla möjliga eftersom han börjat "tittat ut" de filmer han redan har)

* Böcker (han älskar att läsa)

* Traktorer och lastbilar är något han verkligen älskar

* En skruvdragare vill han också ha (heeelt galen i verktyg i övrigt)

 

som sagt... allt är egentligen välkommet, vet att han blir glad för vad som helst :) men nu finns det lite tips där ute till er som ville ha det i alla fall ;)

 


 

Fredag morgon

Som vanligt på fredagar tar jag och pojkarna först en liten sovmorgon. Ligger och sover till typ 9 på morgonen och sedan ligger vi och drar oss en stund till. Inga måsten och ingen stress! Det kallar jag vardagsmys ;)

Efter frukost vill Kevin leka, Viktor somnar för det mesta om igen och jag tar tag i vardagssysslorna som att tvätta, plocka undan disk, vattna blommor och sånt där smått och gott. JAg trivs som fisken i vattnen med att vara hemma med barnen och få dona på i huset bäst f*n jag vill hehe. Dock saknar jag att jobba också såklart men det kommer det med. Var sak har sin tid så att säga.

Nu tänkte jag ägna lite tid åt att kolla på presenter åt Kevin på nätet. Lite saker till kalaset skall beställas och sedan har jag fått önskemål om att visa lite saker som Kevin vill ha /behöver så det kommer ett sådant inlägg lite senare :)

 

Shoppat

Här är lite av vad som kom hem i hm påsen idag :)
Lite saker till viktor
Shorts och skor till mig
Och lite presenter till kevin ;)


 

Gjort stan

Idag var jag in till stan med syrran en sväng. Behövde inhandla lite presenter och så ville jag ut och röra på mig. Jag har dessutom inte gått på stan sen innan viktor kom vilket innebär minst 3 månader sen. Haha fan snudd på skandal.

Blev iaf present åt kevins kompis tindra, ett handavtryckningskit åt viktor och en massa presenter åt kevin. En duschkräm till mig själv också icke att förglömma hehe.

Blir lätt så när man har barn. Inte lika roligt att handla åt sig själv längre :p speciellt inte när man också håller på att gå ner i vikt :) jag unnar mig annat istället. Som att klippa mig?!


 

Buzzador

Jag är en buzzador vilket innebär att jag får hem olika saker att prova. Denna gång fik jag hem lu tuc minis i olika smaker. Den första att bli smakad på var sourcream & onion. Riktigt goda var dem :) ett plus också att 25 små crackers var endast 3 poäng så gissa vad jag gör nu?! ;)


 

Less

Less man blir. Här har man i evigheter letat en divansoffa. Bland annat på blocket. Alla man ringt på har blivit sålda innan man fått turen men idag hittade vi en precis sådan som vi vill ha till lämpligt pris och den fanns kvar. Vi skulle bara ringa ikväll för han som sålde soffan jobbade.

Sagt och gjort. Vi ringde men han svarade inte. Han hade tagit bort annonsen också. Sen skickar han sms om att den var såld ?! Asså vafan. Så gör man inte tycker jag :(


 

Onsdag

Idag är det redan onsdag. Vart tar veckorna vägen?? Iaf är det bra att det snart är måndag så jag får väga mig (a). Jag märker redan att jag är smalare pver magen vilket jag tackar och bockar för. Ska försöka hinna med och träna idag också. Vill ju att det ska gå "lite snabbare" ;)

Det går i alla fall bra att äta. Jag kommer dock inte upp i mina poäng per dag. Jag har haft ca 8 poäng kvar varje dag. Men jag kan inte trycka i mig mer mat eller onyttiga saker bara för att jag ska få ihop poängen. Jag äter tills jag blir mätt och jag får i mig varierad mat så det är nog huvudsaken :)

Nu måste jag nog mata lilla viktor som ropar på mig här hehe. Hörs sen :)


 

Storkille :)

Viktor var ju idag på bvc. Han vägde 6120 g och var 62,9 cm lång. Inte undra på att 62:orna typ sitter tight haha :)


 

Vaccination

Idag var det dags för viktor att få sin 3-månaders vaccination. Det går fort men man kommer aldrig lära sig hur ont det gör i mammahjärtat när de börjar gråta :( han slutade dock att gråta ganska snabbt och nu ligger han utslagen och sover stackarn. Hoppas han slipper feber i alla fall.

Nä tur att det är ett tag till nästa spruta (6månaders)


 

Typiskt

När man är som minst trött och som mest blogglust vad händer då? ja men då ska ju klockan vara så himla mycket. Visst jag är mammaledig och det finns inget som säger att jag måste sova nu haha men med tanke på att jag ammar på nätterna än och ska med Kevin till förskolan imorgon så måste jag nog hoppa i säng nu.

Man kan bara hoppas att blogglusten och energin är lika stark imorgon ;)

 

Rättning

Heter såklart ProPoints och inte powerpoint hahahaha. Ibland är jag i min egen värld :)


 

Om...

...man var uppmärksam vill säga :)


 

Vilket...

...ni även kanske såg på bilden i det första i lägget om instagram. S u c k !


 

Instagram...

Glömde skriva att jag heter madde_flower där haha :) *jag i ett nötskal*


 

Instagram

Följ mig på instagram vettja :)


 

Poängräkning

Det går bättre än väntat att räkna poäng och sådär. Jag har inte kännt mig hungrig för fem öre och har ätit frukost, lunch, middag och mellanmål men har 16 poäng kvar ändå. Vad ska jag göra liksom? Finns inte en chans att jag kan äta så många poäng på nyttiga grejer då sallad och frukt är 0 poäng. Jag vill ju inte flöta på med mer dressing eller vräka i mig chips för att få ihop poängen. Jag måste verkligen läsa in mig på om jag måste förbruka alla powerpoints per dag eller hur det är. För om det är så kommer jag fan inte gå ner i vikt, snarare upp haha!

Appen är i alla fall min räddare känner jag. Skönt att direkt kunna lägga in det man ätit istället för att försöka minnas allt under dagen och skriva in på kvällen liksom.


 

Nystart

Tog lite ledigt från bloggen i helgen som ni kanske märkte. Jag var jättekonstig i kroppen hela veckan och på torsdag kväll fick jag feber och det satt i ända till lördag morgon.

Igår bestämde jag mig för att investera i mig själv och gick med i viktväktarna online. Jag måste ge det en ärlig chans och går jag ner något kilo i månaden så är det ju lätt värt det. Jag ska i alla fall prova en månad och sen får vi se om jag orkar fortsätta räkna points eller om jag kör sunt förnuft resten.

Det som är bra när man har appen är att man slipper räkna points. Det finns tabeller med all mat, dryck och annat du kan tänka dig som redan är omvandlande till points. Du fyller lätt i vad du ätit och jag ser snabbt hur måga poäng jag ätit, hur många jag har kvar och hur många jag kan "spara".

Jag är sjukt taggad. Dels för att första delmålet redan snart är avklarat. (om 3 kilo ungefär) och att jag gått ner 1.7 kilo denna vecka trots att jag inte tränat, ätit skräp och varit på tre-rätters ;)

Nä nu jävlar liksom :)


 

Rea

 

catalog har nu en stor rea på allt. Halva reapriset. Fynda vettja :)

 

själv är man snål och ska inte handla någonting eheh


 

Grattis sverige

På nationaldagen...

Har inte firat på nå speciellt sätt. Tagit det lugnt och grillat lite :)


 

Lejonkungen

En sjukt bra film. Varför har de slutat göra så bra Disney-klassiker? Eller är de för att man har blivit gammal själv?


 

Tillbaka

Igår blev det inte att jag bloggade någonting alls. Mådde pyton mot kvällningen och på dagen var jag hos mamma och syrran en sväng så det fullt upp kan man säga :)

Igår började jag med viktväktarna. Hade inte tänkt köra stenhårt utan mest prova. Dock var jag hungrig hela dagen och på kvällen frossade jag i frukt haha. Idag har jag ätit iprincip samma som igår och är inte ens hungrig. Det var nog bara en dålig dag igår hehe

Idag har jag hunnit med 45 min promenad och allmänt fix här inne :)


 

Summering

Listan över dagens måste var lång. Hann jag med allt? Svar nej! Jag hade lätt gjort det om det inte hade kommit en del emellan. Hälsade på folk, fick besök osv.

Ugnen och omplanteringen och städning uppe blev i alla fall klart :) var väl bebiskläderna och gardinstängerna som fick vänta tills imorgon. Men det går lika bra det.

Nu ligger man i sängen redo för mr blunds värld. Natti


 

Aj

Det är farligt att städa (rengöra ugnar) man kan skära sig rejält


 

Lördag morgon

Nu är det morgon här i hemmet. Eller i alla fall för mig. Jag har vaknat två gånger redan denna morgon men fått somna om av snälla Viktor. Nu ligger han i min famn och sover igen. Jag bara älskar min familj!! Jag är så lyckligt lottad så ni anar inte :)

Idag är solen inte närvarande så det fr bli en del pyssel inne istället.

* Ska sätta upp nya gardinstänger överallt, (äääntligen uppgradera mig från vanliga fula vita till svarta snygga),

* ska sortera bland barnkläderna som är i en garderob ute i kallrummet. Finns alldeles för mycket kläder och allt i en enda röra. Och i alla storlekar från 50- 74. Det är alltså kaos.

* när man har hus kommer även del el oundvikliga saker på köpet. Typ att rengöra ugnen. Det är inget jag gillar att göra även om jag gillar att städa och ha fint. Tror mest det har att göra med att det är en sån jädra konstig ställning man måste sitta i. Den ska iaf rengöras idag är det tänkt!

* ska även plantera om en eller två blommor som jag råkade glömma sist jag var ifarten. Tänkte nämligen INTE på blommorna som stod på golvet och en är speciellt i behov av att få ny jord.

* övervåningen skulle behöva städas lite också. Vi använder inte övervåningen till vardags än så länge utan jag har min garderob uppe, gästrummet finns uppe och vi duschar uppe ibland. Det resulterar i att allt skit man inte vill ha nere finns uppe. Typ! Det gäller för mig idag att strukturera upp det lite. Slänga lite saker, flytta om lite och göra fint i fönstret ;)

Ni hör ju, jag har ju jobb för hela helgen så bäst jag sätter fart kanske ;)

Först frukost !


 

Tröttis

Viktor är verkligen duktig på att sova och speciellt på nätterna. Ikväll åt han vid 8 och somnade om. Nyss fick jag väcka honom och byta blöja och mata. Han orkade bara äta ett bröst sen somnade han om. Goungen min. Nu sussar han sött i sin säng. Jag ska väl göra desamma. Gissar att jag får kliva upp om 2-3 timmar igen ;)

Natti :)


 

Instagram

Jag har ju även instagram. Madde_flower heter jag där. Följ gärna :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3477080/images/2012/pic_204889147.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3477080/images/2012/pic_204889181.jpg" class="image">


 

Uppe med tuppen

Här är vi uppe med tuppen ska ni veta. Eller några i alla fall. Vaknade innan 7 då Viktor vaknade och ville ha mat. Han var på bra humör och låg och snackade med mig i sängen. Han sa berättade vad han hade drömt och att jag var världens bästa mamma och allt sånt där. I alla fall hoppas jag att det var de han ville berätta i sina gurglingar och roliga läten ;)

Kevin vaknade han med medan vi låg och pratade så nu var helt plötsligt 3 av 4 vaken. Vid 7?! Det brukar liksom aldrig hända. Viktor ligger nu och sover igen och Kevin svek mig även han.

Själv ska man väl kliva upp och äta frukost och göra sig klar för en tur till Louise senare på förmiddagen :)

Hoppas ni sover och har det slappt och skönt. Ciaoo


Min profilbild

Jag är en 25-årig 2-barnsmor (till Kevin född juli 2010 & Viktor född mars 2012) som för tillfället är mammaledig. Annars är jag utbildad förskollärare som gillar att teckna, inreda mitt hem och vara med nära och kära. I denna bloggen skriver jag om allt från inredning i hemmet, till mammabestyr till tips och tankar om det mesta. Ola är en kille som sjunger nedrans bra och har en plats i mitt hjärta så jag försöker åka på spelningar när jag kan. Han kan råkas nämnas här i bloggen titt som tätt. Fråga gärna om det är något ni undrar. :) kontakta mig på [email protected]

Läs mer om mig

RSS 2.0